Miluju
jídlo! Hlavně to zdravé, ale když jste na dovolené, tak se to tolik neřeší nebo
spíše já to tolik neřeším. Ale o jídl, až za chvíli, protože food tour proběhla
až na konci dne, příjemné zakončení dne, to bezesporu. Na začátku dne jsme se
přesouvali z bodu A do bodu B - v našem případě z horských masivů do krásného,
malebného městečka. Queenstown, slyšeli jste už někdy o něm? Žije tady královna
... nééé, dělám si srandu, nežije! Ale říká se mu královské městečko. Po dvou
dnech prozkoumávání města jsme zjistili proč. Město vypadá jako vystřižené z
pohledu.
Když
jsme vjeli na předměstí města, spadla mi čelist, opravdu. Jedním slovem
nádhera. Queenstown je zasazen mezi vysoké hory, ovšem jeho pýchou je spíše
nádherné azurově modré jezero. Na první pohled jsem si myslela, že jsme přijeli
k moři, vůbec jsem nepoznala, že se jedná o jezero!
Ubytovali
jsme se u milé paní, která nás hned pohostila jejími zdravými snacky -kapustovými
chipsy, a přestože kapusta není moje NUMBER 1, moc mi to chutnalo a plánuji
udělat recept na blog! Ale to zase odbočuji od novozélandské krásy. Jak jsem
již zmínila, ubytovali jsme se a záhy na to jsem zjistila, že Ailye (naše
hostitelka) je food bloggerka, jaká náhoda, že? Bylo nám doporučeno mnoho míst
na jídlo tady v Queenstownu a musím říct, že později jsme byli naprosto
nadšeni!
Ailye
nám vlastně naplánovala takovou Food tour po městě, abychom toho viděli co
nejvíc, ale zároveň i ochutnali místní speciality. Přesně to jsem udělali.
Vyšli jsme a pokračovali do města. Město je plné kopců, což o to, když jdete
dolů, tak je to v pohodě, ale nahoru to stojí dost síly! Kopce nás ale
nezastavily a my pokračovali do města a především jeho přístavu, protože do
toho jsme těšili asi nejvíc.
Dopoledne
byla obloha zaplavena mlhou, ale teď, tady, v přístavu jsme si nemohli přát
hezčí počasí. Slunce zářilo, ale příjemně, nevnucovalo se, nezahalovalo nás,
jen nás hladilo. Prohlídka přístavu byla krásná, ale nás čekala dlouhá food
tour, takže jsme se museli rozpohybovat. Bylo nám doporučeno zarezervovat si
místo v místní Thajské restauraci, takže to jsme udělali jako první.
Rezervaci
jsme měli, ale až na pozdější dobu, takže jsme mezi tím splnili další z tipů.
Tím tipem byla Public Pub. Aliye říkala, že je to moc dobré, že to máme
vyzkoušet, ale že to bude takhle dobré, to jsem nečekala! Objednali jsme si
prasečí pupek...ehh, to zní asi nechutně, že? Jestli Vám to zní nechutně,
podívejte se na první fotku a hned změníte názor. Maso bylo napíchané na
špejle, marinované v medu s opečenou krustou. No to bylo něco! Přestože jsme
snědla jenom jednu kostičku, protože víc už jsme nemohla, užila jsem si to
sousto na 100%. Maso se krásně rozplývalo v ústech a zanechávalo po sobě
takovou příjemnou chuť. Ovšem tato rozkoš nebyla jediné, co jsme objevili v
této restauraci. Měli jste někdy Ginger Beer? Jestli ne, tak to musíte zkusit, je to mnohem lepší pro
Váš organismus než třeba coca cola nebo sprite, ale zároveň je to i mnohem
chutnější.
Chuťové pohárky se rozhýbali, ale my ještě nebyli ani
uprostřed naší výpravy. Další metou byla thajská restaurace. Vešli jsme do
restaurace, kde udělala mamka rezervaci, ale záhy jsme zjistili, že se nacházíme
v čínské restauraci a že ta, kam máme namířeno, je naproti...no to bylo celkem
vtipné:)) Takže druhý pokus už byl správný. Sedli jsme a čekali na jídlo, které
jsme si objednali. Ptáte se co to bylo? Kachní curri, crab v kokosovém mléku a
poté hovězí maso, k tomu jsme dostali rýži, samozřejmě. Jídlo bylo zase
vynikající!
No a teď už zbýval jen dezert. Byla nám doporučena
zmrzlinárna v přístavu, takže právě tam jsme zavítali. Já jsme měla příchuť
Passion fruit a zase na jedničku!
Večer, když jsme šli do těch kopců, cestu nám zpříjemňoval
nádherný západ slunce nad jezerem. Dobrou noc, Queenstowne.
A jestli Vás zajímají moje novoroční předsevzetí a jak
probíhal můj Nový rok, těšte se na večerní článek!
(fotky z cesty do Queenstown)
(Jak z pohlednice, no nemyslíte?)
(západ slunce v Queenstown)
No comments:
Post a Comment