Až nakonec světa

Saturday 26 December 2015


Picton bylo krásné, malebné městečko, které se nám vůbec nechtělo opouštět, klidně bychom tam ještě den, dva zůstali, jenomže z Nového Zélandu toho chceme poznat co nejvíce, takže jsme se vydali na dlouhý přejezd. Jenomže zde byl zádrhel, neměli jsme jídlo, asi si říkáte, proč jsme si nezašli něco koupit, když jsme byli ve městě. Odpověď je jednoduchá: "Zavřeno". Tento nápis visel na každých dveřích, protože místní měli v tento den, 25. prosince, Vánoce.


Trochu jsme zpanikařili, protože náš zůstatek jídla tvořili tři mrkve, toustové chleby, marmeláda a balíček cookies. Nicméně jsme se vydali na přejezd s nadějí, že snad by nějaký malý obchůdek mohl být otevřený. Benzínka! Ano, našli jsme otevřenou benzínku! Plni radosti jsme naběhli dovnitř a nakoupili, alespoň malé zásoby na cestu, ale pořád nám chyběli takové ty základní potraviny jako mléko, ovoce, těstoviny a podobné. Pokračovali jsme po naší cestě a projeli krajinou s mnoha scénickými výhledy.

Zastavili jsme na místě za osadou Canvastown u rokle řeky Pelorus. Krajina okolo řeky byla nádherná - křišťálově čistá voda, zelené stromy, bujná vegetace, šumící voda, prostě a jednoduše nádhera! Kolem řeky jsme udělali krátkou, ale příjemnou vycházku, kdy jsme přecházeli lanový most...Mám hrůzu z výšek a dělá se mi z nich opravdu špatně, takže most ve výšce asi 15m a k tomu všemu ještě vratký, to nebylo nic na mě. Přesto jsme se pro Vás obětovala a zastavila na něm, abych mohla vyfotit nějaké fotky do článku! :D

Po příjemné procházce jsme ujeli několik desítek kilometrů, ale pořád jsme měli na bedrech problém, a to již zmíněné jídlo. Zásoby z benzínové pumpy jsme už snědli (pochopitelně), takže nám zbyl jen balíček cookies, ale z těch se moc nenavečeříte. Když jsme projížděli městečkem Nelson, objevila se záchrana. Malinký krámek uprostřed jinak naprosto pustého města byl otevřen! Vše jsme nakoupili a spokojeni jeli do našeho domku.

Náš domek nebo spíše chatka, je opravdu na konci světa. Bydlí zde pouze jedna rodina, jinak je tady kolem vinice, moře a pláž a ani jedna lidská noha. Je tu klid a vůbec se nám odtud nechce, naštěstí jsme zde tři noci:)

Máte rádi koně? Pak rozhodně nesmíte minout zítřejší článek!






2 comments:

  1. Naprosto nádherné fotky a ten most je úžasnýý! :) Vypadá to na pořádné dobrodružství :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc! Ano občas je to velké dobrodružství :D

      Delete